BLÅ VECKA - BLI BLÅ MED 15% PÅ ALLA BLÅLJUSGLASÖGON - Fri frakt & gratis retur
BLÅ VECKA - BLI BLÅ MED 15% PÅ ALLA BLÅLJUSGLASÖGON - Fri frakt & gratis retur

Ett löfte till hållbarhet

Christopher Cloos insatser för en mer miljövänlig framtid

Här på Christopher Cloos engagerar vi oss i att minimera den negativa påverkan som vår produktion och världsomspännande logistik har på miljön.

Introduktionen av den biologiskt nedbrytbara Closs x Brady kollektionen representerade vårt första steg mot en ansvarsfull framtid. Detta genom att fokusera på användningen av högkvalitativa och hållbara material utan att offra känslan för design, estetik och skickligt hantverk som alltid har varit våra kärnvärden. 

I oktober 2020 beställde vi vår första månatliga hållbarhetsrapport för att bättre förstå vårt avtryck och använda det som riktmärke för kommande förändringar. 

Vart vi är påväg

I slutet av 2020, tillverkades 15% av Cloos kollektionerna från biologiskt nedbrytbara och miljövänliga material. Sedan dess har vi alltmer fokuserat på våra insatser för en mer hållbar verksamhet och redan i första kvartalet av 2021 har vi uppnått vårt mål att framställa samtliga linser, förpackningar och fodral biologiskt nedbrytbara.

Vi är stolta över att meddela att från och med april 2021, är sex av våra åtta kollektioner (Paloma och Passable som är undantagen) är numera tillverkade av biologiskt nedbrytbara material

Ett av våra senaste initiativ är göra våra leveranser 100% klimatkompenserade. Vi har tillsammans med vår partner, Plastic Change, beräknat alla koldioxidutsläpp som skapas under våra transporter. Vi kompenserar för denna mängd genom att stötta erkända och certifierade projekt för koldioxidutjämning.

Läs mer om projekten som vi stödjer genom Plastic Change här.

Slutligen har vi ett permanent initiativ som ökar vårt engagemang till miljön, vilket är att alltid erbjuda våra kunder 20% rabatt på deras köp mot att de lämnar in ett par av deras gamla bågar. Vi accepterar bågar oavsett märke eller slitage. Vi kan återanvända materialen i vår hållbara produktionsprocess och kan därmed utöka livscykeln för varje båge såld över hela världen. 

Vi är mycket stolta över att ha uppnått 85% av vår slutgiltiga mål för att bli ett 100% miljövänligt, hållbart och koldioxidneutralt företag.


Tack 

Vårt engagemang för hållbarhet hade inte kunnat förverkligas utan det fantastiska och kontinuerliga stöd från alla våra kunder. Vi vill därför tacka er alla för att ni hjälper oss att göra dessa initiativer möjliga - tillsammans kan vi göra en skillnad. 


Vänliga hälsningar, 

Team CloosHave you chosen the right location?

Please Choose Your Store

Sweden