Happy holidays | handla på vår internationella webbplats: Christopher-cloos.com
Happy holidays | handla på vår internationella webbplats: Christopher-cloos.com

Glasögons hållbarhet: Donera dina gamla bågar och andra miljövänliga tips

Glasögons hållbarhet: Donera dina gamla bågar och andra miljövänliga tips
På Christopher Cloos är vi engagerade i att minimera de negativa effekterna som produktionen och den globala logistiken har på miljön. I denna bloggartikel kommer vi guida dig genom hur du som kund kan stödja vårt initiativ och göra skillnad.

Vårt löfte om hållbarhet
Introduktionen av vår biologiskt nedbrytbara Cloos x Brady kollektion representerar vårt första steg mot en mer ansvarstagande framtid. I tillverkningen av denna kollektion fokuserar vi på att använda högkvalitativa och hållbara material utan att kompromissa med varken design, estetik eller hantverket – våra kännetecknande egenskaper.
I oktober 2020 lyckades vi utveckla vår kollektion så att 15% av alla modeller består av biologiskt nedbrytbara och miljövänliga material. Vi är på god väg att göra våra kollektioner 100% hållbara vid Q1 i 2021. Vi har även beställt vår första månads hållbarhetsrapport för att bättre förstå vårt fotavtryck på miljön och vidare använda det som vår utgångspunkt för förändring.
 
Donera dina gamla glasögon

Ett av Christopher Cloos senaste initiativ för att öka engagemanget till miljön och är införandet av ett nytt erbjudande som gäller för både nya och befintliga kunder. Vi har börjat erbjuda all kunder 20% rabatt på deras köp i utbyte med att de returnerar ett par gamla bågar till oss. Vi tar emot dem oavsett märke, ålder och slitage. Vi kan återvinna materialen från de gamla bågarna genom vår hållbara tillverkningsprocess, som i sin tur förlänger livscykeln för varje par bågar sålda världen över.

Om du vill donera ett par gamla glasögon och motta en rabattkod för ett nytt par i utbyte, vänligen skicka en förfrågan till oss på support@christophercloos.dk så kommer vi med ytterligare instruktioner.

 

Välj hållbart tillverkade glasögon

Det kan vara svårt att avgöra om glasögon är tillverkade av återvunnet material eller inte. Därför rekommenderar vi att du först genomför lite research om du är intresserad av att hitta ett par ansvarsfullt tillverkade glasögon. 

De flesta hållbara glasögon är tillverkade av biologiskt nedbrytbart acetat, liksom vår Cloos x Brady kollektion som är märkt med antingen “bio acetate” eller “recycled acetate”. Hos Christopher Cloos har vi använt det italienska och högkvalitativa M49® acetatet som är en 100% miljövänlig, återvinningsbar och biologiskt nedbrytbar Mazzucchelli produkt.

Klicka här för att läsa mer om vår biologiskt nedbrytbara Cloos x Brady kollektion.

Skötsel och omsorgsfull användning av dina glasögon

Vi föredrar att se glasögon som en investering och genom att underhålla dina glasögon i många år kan du indirekt stötta glasögonens hållbarhet. Här är några av de enklaste och bästa tipsen för att ta hand om dina glasögon:

  • Rengör linserna regelbundet med antingen en lins spray eller med en droppe varmt vatten som du sedan torkar av det med en ren och mjuk bomullsduk eller putsduken som följer med i varje Christopher Cloos köp.
  • Se till att alltid förvara dina glasögon i ett hårt fodral när du inte använder dem.
  • Lägg alltid ned dina glasögon med linserna uppåt

 

Vi hoppas att denna guide hjälper och motiverar dig till att använda hållbart tillverkade glasögon i framtiden. Glöm inte att ta en titt på vår biologiskt nedbrytbara Cloos x Brady kollektion här.

Bli en del av Cloos värld och få 10% rabatt på ditt första köp

Have you chosen the right location?

Please Choose Your Store

Sweden